Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής – Σχέδιο Συμπερασμάτων: Ο δρόμος των δυτικών Βαλκανίων είναι πια κλειστός!

Κάτι περισσότερο από σίγουρο είναι πλέον πως οι Ευρωπαίοι "κλείνουν" οριστικά το δρόμο των Δυτικών Βαλκανίων. Το αναφέρει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Οι ροές παράνομων μεταναστών κατά μήκος του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος είναι πια κλειστός» αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία που δημοσιεύει το real.gr.

«Irregular flows of migrants along the Western Balkans route are coming to an end; this route is now closed», είναι η ακριβής έκφραση που αναφέρεται στο κείμενο. Σημειώνεται επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης. Είναι μια συλλογική ευθύνη της Ε.Ε., που απαιτεί άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μέσων και πόρων και τη συμβολή των κρατών μελών».

Στο σχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται επίσης πως η Ε.Ε. θα βοηθήσει την Ελλάδα στην διαχείριση των συνόρων της με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία αλλά και στη λειτουργία των hot spots, όπου θα καταγράφονται, θα ταυτοποιούνται και θα ελέγχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Στόχος να επιστρέψει η… Σένγκεν στην “κανονική” της κατάσταση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Frontex θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές και τα κράτη μέλη καλούνται μέχρι την 1η Απριλίου να έχουν ανταποκριθεί σε αυτό, ενώ και μέλη της Europol θα αναπτυχθούν στα hot spots για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση των παράνομων διακινητών.

Οι δε επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στην Τουρκία θα γίνονται με διαδικασίες fast track, με τη συμφωνία με την Τουρκία να τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 84
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης