Κόσμος

Συρία: Κι άλλα γυναικόπαιδα νεκρά από τις αεροπορικές επιδρομές του στρατού

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον ενός προπυργίου των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα εναντίον της περιοχής Ντέιρ αλ Ασάφιρ, που προκάλεσαν επίσης δεκάδες τραυματισμούς, αποτελούν “την πιο σοβαρή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Γούτα”, μια περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Στους 23 νεκρούς περιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί και 13 άμαχοι, από τους οποίους τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Οκτώ πτώματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Μια συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο καθεστώς και στους αντάρτες άρχισε να εφαρμόζεται στα τέλη Φεβρουαρίου στη Συρία υπό την αιγίδα της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατάπαυση του πυρός δεν αφορά τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του Μετώπου αλ Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα.

Η ανατολική Γούτα θεωρείται προπύργιο της ένοπλης οργάνωσης Τζάις αλ-Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ), που έχει επίσης υπογράψει τη συμφωνία. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα.

Βίντεο που γύρισαν οι μαχητές και ανέβηκε στο Διαδίκτυο δείχνει έναν άνδρα να κρατά στην αγκαλιά του το άψυχο κορμί ενός παιδιού τυλιγμένου με λευκό σεντόνι.

“Είναι μαχητές αυτοί; Είναι παιδιά!” φωνάζει. Ο κυριότερος σχηματισμός της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την επίθεση.

“Ο εθνικός συνασπισμός καταδικάζει τη σφαγή που διέπραξαν οι δυνάμεις του καθεστώτος εναντίον των κατοίκων της Ντέιρ αλ Ασάφιρ”, ανέφερε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει “σοβαρά και επείγοντα μέτρα” μετά την επίθεση αυτή.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, περισσότεροι από 270.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά εκατομμύρια άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να μπουν στο «παιχνίδι» στο πλευρό του Ιράν που απειλεί με αντίποινα την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερους από 3.000 στόχους από την έναρξη των επιχειρήσεών τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή
Βηρυτός 12
Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα συγκεκριμένα κέντρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό επιθέσεων
Βομβαρδισμός Ισραήλ