Κόσμος

Βραζιλία: Πρώην πρόεδρος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο αναλαμβάνει υπουργική θέση!

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποδέχτηκε την πρόταση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ να αναλάβει υπουργική θέση στην κυβέρνησή της, ανέφερε η εφημερίδα O Globo. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την είσοδό του στην κυβέρνηση ο πρώην συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος της χώρας (2003-2010) θα αποκτήσει μερική ασυλία, σε μια περίοδο που οι δικαστικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς της πετρελαϊκής κρατικής εταιρείας Petrobras. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί και η θέση της διαδόχου του, η οποία απειλείται επίσης από τη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κυβερνητική κρίση, με αφορμή την οικονομική ύφεση.

“Ο Λούλα είναι ο μοναδικός πολιτικός που θεωρείται ικανός να συγκολλήσει” και πάλι τον κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, είπε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, η εφημερίδα, που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην προεδρία, ανέφερε ότι ο Λούλα έθεσε ως όρο για την υπουργοποίησή του την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ώστε “να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη”.
Την Κυριακή, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα με αίτημα την παραίτηση της Ρουσέφ.

Σύμφωνα με την O Globo ο Λούλα ενημέρωσε πολλούς στενούς συμβούλους του ότι θα δεχτεί μια θέση στην κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τη Ρουσέφ αργότερα σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.
Σε βάρος του Λούλα, ο οποίος διατρέχει τον κίνδυνο να προφυλακιστεί, διεξάγεται ήδη έρευνα για τις κατηγορίες τις διαφθοράς και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ως υπουργός είναι δυνατόν να διωχθεί ποινικά μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό