Ελλάδα

Στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής

Στα "χέρια" του Δημοσίου περνά το Μέγαρο Μουσικής, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχος είναι να διασωθεί οριστικά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σε βάθος χρόνου με κρατική επιχορήγηση ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται και οι θέσεις εργασίας.

Η διασφάλιση της λειτουργίας του οργανισμού προκύπτει από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης τριετούς διάρκειας με ισοσκελισμένη χρήση που αποκλείει την πιθανότητα ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με αναλογία 8/3.

Το δημόσιο αναλαμβάνει και τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου, που ωστόσο και στο παρελθόν καλύπτονταν από το κράτος καθώς οι δανεισμοί του γινόταν με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, «η ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, ύψους 326,33 εκατ. ευρώ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή παραπάνω ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογιστεί, ενώ η ανάληψη των λειτουργικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του, ύψους 12.387.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί εκτάκτως και κατ’ εξαίρεση από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2016».

Παράλληλα στο δημόσιο περνά και όλη η ακίνητη περιουσία του Μεγάρου.

Το τελευταίο διάστημα απεργίες και στάσεις εργασίας του προσωπικού (λόγω καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων) είχαν προκαλέσει αλλαγές στο πρόγραμμα του Μεγάρου.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε
Η υποχρεωτική μετάβαση στις νέες ψηφιακές ταυτότητες φέρνει σαφείς προθεσμίες και πρακτικές αλλαγές για εκατομμύρια πολίτες, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε 8
Μεθυσμένος πυροβόλησε γυναίκα σε μπαρ στις Τζιτζιφιές και φώναζε «θα σας σκοτώσω όλους!» - Η στιγμή της σύλληψης του δράστη
Ο 58χρονος κατάφερε να μπει μέσα στο μαγαζί και να πυροβολήσει την 43χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη στον λαιμό και στην πλάτη
Πυροβολισμοί σε μπαρ στις Τζιτζιφιές
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
68
Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό ρίχνουν φως στο μυστήριο με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα
Οι ειδικοί έχουν ήδη εντοπίσει σειριακούς αριθμούς σε επιμέρους συστήματα αλλά και ψηφιακά αποτυπώματα στο λογισμικό του, που θεωρείται ότι μπορούν να αποκαλύψουν τόσο τον κατασκευαστή όσο και τη διαδρομή του
Το μυστηριώδες μαύρο θαλάσσιο drono που εντοπίστηκε από ψαράδες στη Λευκάδα 39