Κόσμος

Δύο στους τρεις Τσέχους δεν θέλουν τους πρόσφυγες

Περίπου δύο στους τρεις Τσέχους αντιτίθενται στην υποδοχή προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης αντιτίθενται στις ποσοστώσεις για την ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, με τον Τσέχο πρόεδρο Μίλος Ζέμαν να βρίσκεται μεταξύ των ηγετών που έχουν χρησιμοποιήσει αντιμεταναστευτική ρητορική.

Η πιο πρόσφατη μηνιαία έρευνα του Τσεχικού Κέντρου Σφυγμομετρήσεων της Κοινής Γνώμης έδειξε ότι το 65% των Τσέχων τάσσεται κατά της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες. Το ίδιο υποστήριζε το 50% των Τσέχων τον Σεπτέμβριο.

Επίσης το 28% των Τσέχων δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνον έως ότου είναι δυνατό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Ζέμαν έχει δηλώσει ότι η ενσωμάτωση μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα αυτή των 10,5 εκατομμυρίων είναι “πρακτικά αδύνατη” και είχε χαρακτηρίσει την εισροή προσφύγων μια “οργανωμένη εισβολή”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην Τενερίφη θα δέσει τελικά το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταϊό - Επαναπατρίζονται όλοι οι ξένοι επιβάτες
Οι ξένοι επιβάτες δεν θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα στην Ισπανία, καθώς η απόφαση αυτή εναπόκειται στις χώρες καταγωγής τους, πρόσθεσε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία Γκόμεθ
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius