Πολιτική

Αγρότες στην Αθήνα: Το Μαξίμου… στον κόσμο του πανηγυρίζει για την “ήττα της διαπλοκής”

Την ώρα που το Σύνταγμα "βουλιάζει" από αγρότες και τρακτέρ, το Μαξίμου... πανηγυρίζει για την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς "η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος" και ότι "η συζήτηση δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή".

Αναλύοντας το σκεπτικό της αυτό η κυβέρνηση επισημαίνει τα ακόλουθα:
1. Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι 154 «Ναι», 102 «Όχι» και 15 «Παρών».
2. Η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.
3. Μπροστά στην απροθυμία αυτή την ονομαστική ψηφοφορία την ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
4. Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο.
5. Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες.
6. Για την ιστορία επισημαίνεται επίσης ο διάλογος του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!
7. Επισημαίνουμε επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
8. Ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι «ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών». Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι «εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 49
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12