Οικονομία

Επιστρέφει η Credit Agricole ως μεγαλομέτοχος της Alpha Bank

Ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός, ο οποίος, πριν από περίπου τρία χρόνια, εγκατέλειψε την Ελλάδα, πουλώντας την Εμπορική Τράπεζα στην Αlpha Bank, επιστρέφει αυτή τη φορά ως μεγαλομέτοχος της Alpha Bank.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Alpha Bank, η Credit Agricole, μέσω της θυγατρικής ασφαλιστικής της εταιρείας, κατέχει το 9,75% των μετοχών της Alpha Bank. Αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο θεσμικό μέτοχο της τράπεζας και ένα από τους μεγαλύτερους θεσμικούς μετόχους των ελληνικών τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Η συμμετοχή της γαλλικής τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank προέκυψε από τα ομόλογα της δεύτερης που διακρατούσε η Credit Agricole, τα οποία μετατράπηκαν σε μετοχές κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Σημειώνεται ότι η Credit Agricole S.A. είχε πωλήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank έναντι ενός ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Credit Agricole S.A. θα αυξήσει την ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής στα 2,85 δισ. ευρώ, έχοντας ήδη καταβάλει 2,3 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2012. Επιπρόσθετα, θα εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατ. ευρώ, εκδόσεως Alpha Bank, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Credit Agricole S.A., σε μετοχές της Alpha Bank.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμιο Ράλι για τις μετοχές τσιπ – Οι ιδρυτές εξετάζουν ανησυχίες για τις αποτιμήσεις
Οι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν πτώση άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη (5.11.25), αφού οι προβλέψεις του κατασκευαστή τσιπ δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών
Χρηματιστηριακοί δείκτες
Δήλωση – σοκ από την Κομισιόν: Μονόδρομος oι επενδύσεις στην άμυνα για να μη χαθούν τα αδιάθετα 400 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Θα χαθούν 400 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2026 εάν δεν διοχετευθούν στην άμυνα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Άμυνας, Άντριους Κουμπίλιους
REUTERS 5