Τα μηνύματα αυτά είχαν σταλεί πριν η 29χρονη Μαλίκ ταξιδέψει στις ΗΠΑ παίρνοντας βίζα ως μνηστή του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ τον Ιούλιο του 2014, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Los Angeles Times.
Τα μηνύματα αυτά της Μαλίκ εντόπισαν πράκτορες του FBI οι οποίοι ερευνούν αν αυτή και ο σύζυγός της είχαν απευθείας επαφή με ξένες τζιχαντιστικές οργανώσεις και αν είχαν λάβει εντολή για να πραγματοποιήσουν την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο στις 2 Δεκεμβρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Times επισημαίνουν ότι τα μηνύματα στο Facebook δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις προειδοποιήσεις στα social media που έδειχναν ότι η Μαλίκ αποτελούσε πιθανή απειλή προτού ακόμη αυτή κάνει αίτηση στις ΗΠΑ για τη χορήγηση βίζας.
Η είδηση αυτή ήρθε την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να εξετάζει νέες διαδικασίες για τον έλεγχο της δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ξένων που ζητούν τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ