Κόσμος

Συρία: Τριπλή επίθεση βομβιστών – καμικάζι με 12 νεκρούς

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα σε τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι που χρησιμοποίησαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στη βορειοανατολική Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Τρεις καμικάζι ανατίναξαν τα οχήματα που οδηγούσαν σε διαφορετικές συνοικίες της Ταλ Ταμέρ, στην επαρχία της Χασάκα, ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας αλλά και των ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.
Η πόλη Ταλ Ταμέρ ελέγχεται από τους Σύρους Κούρδους και έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μια από τις εκρήξεις έγινε μπροστά σε ένα κτίριο της ασφάλειας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει αμέσως έναν απολογισμό των αμάχων μεταξύ των θυμάτων.
Στις επιθέσεις αυτές αναφέρθηκε και η συριακή κρατική τηλεόραση, κάνοντας λόγο για 9 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η περιοχή του ποταμού Χαμπούρ, που περνά από την Ταλ Ταμέρ, είχε καταληφθεί τον Φεβρουάριο από το ΙΚ, που αμέσως μετά απήγαγε τουλάχιστον 220 Ασσύριους χριστιανούς.

Η περιοχή ανακαταλήφθηκε έκτοτε από τους Σύρους Κούρδους μαχητές και δεκάδες όμηροι αποσπάστηκαν από τα χέρια των τζιχαντιστών, ανάμεσά τους 25 που απελευθερώθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με το Ασσυριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση των μειονοτικών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο στρατός της Ολλανδίας άνοιξε πυρ κατά drones που εντοπίστηκαν πάνω από αεροπορική βάση
Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ για να εξουδετερώσουν πολλά drones που πετούσαν παράνομα πάνω από τη βάση Φόλκελ (Volkel), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters
Patriot system
Σύνοδος G20 στη σκιά του μποϊκοτάζ από τον Τραμπ και την ένταση για την Ουκρανία
Η σύνοδος του Γιοχάνεσμπουργκ ξεκινά με τις ηχηρές απουσίες των Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, σε μια στιγμή έντονων διπλωματικών τριβών και συζητήσεων για το αμερικανικό σχέδιο σχετικά με την Ουκρανία
Η G20 στη Νότια Αφρική
«Freebirth»: Πώς ένα κίνημα «φυσικού τοκετού» συνδέεται με θανάτους βρεφών
Μια εκτεταμένη έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πώς γυναίκες έχασαν τα παιδιά τους αφού παρασύρθηκαν από εξιδανικευμένες ιστορίες τοκετών χωρίς μαίες και γιατρούς, που προωθούνται από τη Free Birth Society
Ποδαράκια μωρού
Ανάλυση Politico: Έξαλλη η Ευρώπη με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο»
Η αμερικανική πρόταση να επωφεληθεί από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία απειλεί να τινάξει στον αέρα μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
O Steve Witkoff 10
The Economist: Πώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν στην Ουκρανία ένα συγκεχυμένο και «σκοτεινό» σχέδιο ειρήνης
Το έγγραφο που διαπραγματεύτηκαν κρυφά Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι ωθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια πολιτική γωνία, ενώ η Μόσχα φαίνεται να βγαίνει κερδισμένη
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι