Ακούμε “γιορτινό τραπέζι” και αμέσως ξέρουμε ότι αυτό σημαίνει “πολύ φαγητό και ποτό”… Και οι περισσότερες για να μειώσουμε τις θερμίδες, μένουμε νηστικές όλη μέρα και το βράδυ του δίνουμε και καταλαβαίνει. Και μετά φουσκώνουμε. Και μετά μας πιάνει δυσφορία. Και μετά… βλέπουμε το δείκτη της ζυγαριάς ανεβασμένο τις επόμενες μέρες.
Για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη φέτος, ζητήσαμε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αθηνά Ρούντου, να μας δώσει κάποιες συμβουλές για να απολαύσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να έχουμε καταστροφικές συνέπειες στη δίαιτά μας -ή τουλάχιστον να τις ελαχιστοποιήσουμε.