Οικονομία

Καταιγιστικές εξελίξεις στις τράπεζες – Τρέχουν για την ανακεφαλαιοποίηση

Μετά τις αυξήσεις κεφαλαίων στις τράπεζες και ενόψει ανακεφαλαιοποίησης ο Γ. Δραγασάκης συναντάται το μεσημέρι με τους διοικητές των τραπεζών, όπου βέβαια θα συζητηθούν τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών θα έχει στις 12.00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Δεν είναι τυχαίο που η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις αυξήσεις κεφαλαίων και το κλείσιμο των βιβλίων προσφορών, ενώ έχει κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κυβέρνηση και τραπεζίτες τρέχουν για να προλάβουν εγκαίρως την προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση.
Και η προθεσμία δεν είναι άλλη από τον Δεκέμβριο, γιατί μετά την Πρωτοχρονιά υπάρχει η απειλή για κούρεμα στις καταθέσεις, που όμως δείχνει να απομακρύνεται μετά τις εξελίξεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps και βελτιώνει την εμπειρία των συνδρομητών της με απεριόριστα δεδομένα
Με την υποστήριξη του επενδυτικού πλάνου ύψους 2 δισ. ευρώ της United Group, εκ των οποίων έχουν ήδη επενδυθεί 995 εκατ. ευρώ, η Nova ενισχύει τις ψηφιακές υποδομές και τη συνδεσιμότητα της χώρας
Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps και βελτιώνει την εμπειρία των συνδρομητών της με απεριόριστα δεδομένα