Κόσμος

Στραγγαλίζει ο Πούτιν την Τουρκία

Μαζί με το Su-24 φαίνεται ότι οι Τούρκοι κατέρριψαν και μια σειρά από συμφνωνίες σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο με τη Ρωσία. Ο Πούτιν φάνηκε να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του και η “Αρκούδα” πλέον μοιάζει αποφασισμένη να δείξει για καλά τα δόντια της, και προς παραδειγματισμό άλλων, στην Τουρκία.

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εύθραυστη τουρκική οικονομία μπορεί να φτάνουν και τα 30 δισ. Ευρώ. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα οικονομικών επιπτώσεων που εξετάζει η Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της από τα τουρκικά μαχητικά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εισαγωγές κρέατος, από την 1η Δεκεμβρίου μάλιστα, οι εξαγωγή φυσικού αερίου, αλλά και η τουριστική κίνηση. Τρεις τομείς στους οποίους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η τουρκική οικονομία.
Υπάρχουν ωστόσο και μέτρα σε άλλο επίπεδο που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας.
Έτσι συνεργασίες όπως στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, αλλά και (κυρίως) η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το Ρωσικό αέριο προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη φαίνεται ότι παγώνουν.
Εμπόριο, τουρισμός, αγωγοί είναι οι… πύραυλοι που έχει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τους… “κλειδώσει” με στόχο την καρδιά της τουρκικής οικονομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6