Κόσμος

Τραγωδία στην Γαλλία – Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Σε 44 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που και τα δυο οχήματα πήραν φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν μόνο 5 επιζώντες.Το δυστύχημα έγινε στην Λιμπούρν κοντά στο Μπορντό στην περιοχή Πισεγκίν. Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αναφερόμενος στο δυστύχημα είπε: Η χαρά μου θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε αυτό το τραγικό δυστύχημα στην Γαλλία. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι γι’ αυτό που συνέβη.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί. Το λεωφορείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετέφερε συνταξιούχους για προγραμματισμένες διακοπές. Η περιοχή στο σημείο του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε σε επικίνδυνη στροφή στην περιοχή Fontaine du Renard.

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, οφείλεται στο γεγονός πως το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα δεκάδες συνταξιούχοι να πεθάνουν ακαριαία. Από τους επιζώντες της μετωπικής σύγκρουσης, τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι και 5 έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Όσοι επέζησαν κατάφεραν να διαφύγουν από το φλεγόμενο λεωφορείο σπάζοντας τα παράθυρα.

 

 

 

Οι επιβάτες ήταν μέλη τοπικής λέσχης συνταξιούχων στο Petit-Palais-et-Cornemps σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης Patricia Raichini. Ο πρωθυπουργός Manuel Valls θα επισκεφθεί τη σκηνή του δυστυχήματος με τον υπουργό Μεταφορών Alain Vidalies. Στο σημείο θα μεταβεί και ο δήμαρχος του Μπορντό Alain Juppe.

 

Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο τροχαίο στη Γαλλία από το 1982, όταν 53 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 44 παιδιά, έχασαν τις ζωές τους στο Beaune.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλούζα με την Ιρανική σημαία φορούσε ο 53χρονος μακελάρης στο Τέξας που σκότωσε 2 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14
Το FBI ερευνά το μακελειό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, ενώ ταυτοποίησε τον δράστη ως τον 53χρονο Ndiaga Diagne
Θανάσιμοι μαζικοί πυροβολισμοί έξω από το Buford's, ένα δημοφιλές μπαρ σε στυλ roadhouse στο Όστιν
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Πόλεμο 40 ημερών βλέπει ο Τραμπ, οι απειλές του Ιράν στην Κύπρο και η ελληνική βοήθεια με F-16 και φρεγάτες
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αν καταρριφθεί ένα ιρανικό drone από τα ελληνικά πολεμικά πλοία, αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας εμπλέκεται στη σύρραξη
Έκρηξη από πρόσκρουση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ