Πολιτική

Μεϊμαράκης: “Ο Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι αυτόν”

Πολύ κακή χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύ χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Μεϊμαράκης: «Δεν θα αποφασίσω εγώ, αυτά τελείωσαν, περάσανε»

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε για υποκρισία. «Μονίμως έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει γιατί έρχεται μια συμφωνία σε ένα άρθρο και τώρα μας εκβιάζει. Αυτός μας εκβιάζει. Όχι οι εταίροι αυτόν. Αν υπήρχαν άρθρα θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά από τα σημεία της συμφωνίας», ανέφερε ενώ για τη στάση της ΝΔ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, θα ληφθεί απόφαση στην ΚΟ, και στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει συντεταγμένα.

«Άκουσα τις προτάσεις και για αποχή και για καταψήφιση ή να βάλουμε όρους να μη γίνουν εκλογές κλπ», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί το πρόβλημα θα είναι άτακτη χρεοκοπία, εθνικό νόμισμα, μείωση αξιών και μισθών.

«Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε. Αν απέχουμε θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε και χρέωσε τα μέτρα αποκλειστικά στους κ.κ Τσίπρα και Καμμένο.

Δικαιολόγησε επίσης τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, για παράδειγμα στο αγροτικό και είπε ότι «πρέπει να πάρει μάθημα και το κουαρτέτο ότι δεν μπορεί να διαλύσουν τη πρωτογενή παραγωγή».

«Εγώ πιστεύω ότι αν δεν τη ψηφίσουμε και αν απέχουμε, πιθανό είναι να μη περάσει και να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στη χώρα.

Τότε είναι που ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές στις οποίες κανείς δεν εγγυάται ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και τότε θα πει ότι “εγώ σας κράτησα στο ευρώ και η ΝΔ είναι ανακόλουθη”», είπε επίσης μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν τις φοβάται αλλά δεν μπορεί να γίνονται εκβιαστικά και πως αν τώρα διεξαχθούν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει το διακύβευμα.

«Αν είναι ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που δεν πιστεύουν και κάνουν εκλογές για να αναπληρώσουν 30-40 βουλευτές για να εκτελέσουν το πρόγραμμα, σημαίνει ότι αυτά μπορούν να τα βρουν και από την παρούσα Βουλή», πρόσθεσε.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής αλλά το μπόνους για το πρώτο κόμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσοστό που παίρνει.

Επίσης για τα περί ευρωπαϊκού μετώπου είπε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν αλλά όχι εκλογικά καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους για συνασπισμό κομμάτων.

Για το μεταναστευτικό ο κ.Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και την κάλεσε να κινηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο ΟΗΕ καθώς εξήγησε πλέον το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά διεθνές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρή απάντηση από το ΥΠΕΞ στις απειλές Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την εξωτερική της πολιτική, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
«Τόσο η διμερής συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, όσο και η τριμερής Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ, όπως άλλωστε και όλες οι λοιπές σε τριμερές σχήμα συνεργασίες της Ελλάδας, έχουν ειρηνικό σκοπό και δεν στρέφονται εναντίον τρίτων» ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 50
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι 5
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης