Πολιτική

Νέα ντρίμπλα Τσίπρα – Κλείνει την Βουλή και βάζει “δικούς” του βουλευτές στα θερινά τμήματα για να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι

- Πως αναμένεται να απαντήσει η Αριστερή Πλατφόρμα στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα
- Η Βουλή αναμένεται να κλείσει αύριο - Πιο μικρής διάρκειας τα θερινά τμήματα
- Συσκέψεις επι συσκέψεων από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου
- Οι ημερομηνίες των εκλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μπορεί το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι να μην ήταν κάτι μη αναμενόμενο, αλλά η συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με το σκεπτικό που γίνεται δείχνει ότι ο πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μαίνεται αλλά και κορυφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να αρχίσουν να λειτουργούν τα θερινά τμήματα. Σε αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.

Οι ημερομηνίες

Ο κ. Τσίπρας έχει να αποφασίσει ανάμεσα στην 13η Σεπτεμβρίου, την 20η και την 27η. Πιο πιθανές και λόγω χρόνου θεωρούνται οι δυο τελευταίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό
Στην Ολομέλεια  η απόφαση για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα που πρότεινε ο πρωθυπουργός - Καχυποψία από την αντιπολίτευση που «βλέπει» επικοινωνιακή πολιτική
Η Ολομέλεια της Βουλής
ΠΑΣΟΚ: «Μία ωραία ατμόσφαιρα» στον δρόμο προς το συνέδριο – Όλοι εναντίον όλων και κόντρες από τα «αποδυτήρια»
Πάνω από τις καλές προθέσεις ή και τον όποιο σχεδιασμό της ηγεσίας όμως, φαίνεται ότι παραμένει στο μυαλό των κορυφαίων στελεχών η …βελόνα, που δε λέει να ξεκολλήσει
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος 6
Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Οικονομικό Φόρουμ: Ανησυχία της Αθήνας για τις «επεκτατικές» διαθέσεις Τραμπ
Στην ατζέντα είναι η Γροιλανδία και η πίεση που ασκεί ο Ντόναλντ Τραμπ στα Ευρωπαϊκά κράτη να μην «αντισταθούν πολύ» στο σχέδιο του να μετατραπεί σε έδαφος των ΗΠΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης 8