Ελλάδα

Σκουριές: Παραμένουν ταμπουρωμένοι στις στοές οι μεταλλωρύχοι!

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους μέσα στις στοές εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και σε Ολυμπιάδα και ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι μεταλλωρύχοι συμπληρώνουν δεκαοκτώ ώρες “αυτοεγκλωβισμένοι” στις στοές, με τις στολές εργασίας τους και με τον εξοπλισμό τους.

Χθες, κατέβηκαν στις στοές περίπου πενήντα άτομα, αλλά ο αριθμός τους έχει αυξηθεί -σχεδόν διπλασιάστηκε- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστου Ζαφειρούδα, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, έσπευσαν στο πλευρό τους.

“Η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές Χρήστος Ζαφειρούδας.

Την ίδια ώρα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε λίγο στην Ολυμπιάδα και για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 80χρονος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία Χονολουλού στα Χανιά - «Ήθελα να τον σώσω» λέει αυτόπτης μάρτυρας
«Άρχισα να φωνάζω, ένας νεαρός, με βοήθησε, τον βγάλαμε στη στεριά και κάναμε εναλλάξ ΚΑΡΠΑ και είδαμε ότι έβγαζε αφρούς» λέει γυναίκα που προσπάθησε να σώσει τον 80χρονο
Παραλία στα Χανιά