Πολιτική

Συντροφικά “μαχαιρώματα” Τρύφωνα Αλεξιάδη – Λαϊκής Ενότητας

Η σκυτάλη στα συντροφικά μαχαιρώματα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Λαϊκή Ενότητα πέρασε στα χέρια του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε αιτιάσεις της Λαϊκής Ενότητας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι: “Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα».

Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:
“Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΜΑΤΑ Η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.

Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε 4μελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)!

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, όπως προβλέπει ο Ν.4336/14.8.15 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λ.Ε.. Ας μην μετατραπεί όμως αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων.
Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 70
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
17
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
104