Πολιτική

Βουλή: Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της για τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών. Πρόκειται για τον ΒΑσίλη Γιόγιακα της Νέας Δημοκρατίας και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών), σχετικά με υπόθεση όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας (αφορά σύμβαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου), καθώς και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ, 21 κατά, επτά παρών), σχετικά με επεισόδιο έξω από την Ευελπίδων σε βάρος εικονολήπτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως είπε, η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως «καταλαβαίνει τι είχε περάσει ο άνθρωπος», και με το αίτημα να έχει γίνει από άλλο πολίτη, που ενδεχομένως, όπως είπε, και να μην υπάρχει.

Εξάλλου, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία (12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών) κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας) και Βασίλη Γιόγιακα (27 υπέρ, 77 κατά, 7 παρών) για δεύτερη υπόθεση (πάλι όταν ήταν νομάρχης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης