Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Μόνο σταυρό στο ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο

Δημοψήφισμα 2015: Μόνο σταυρό στο ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο

Δημοψήφισμα: Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β΄ αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε «Χ», ούτε «V».

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή
ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ

Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.
Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8-9 το βράδυ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε