Πολιτική

Γραπτό αίτημα στον ESM καταθέτει αύριο η Ελλάδα – Nέο Eurogroup την Τετάρτη

Tο Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά μαλακός απέναντι στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ξεκαθαρα πως σε αυτό το Eurogroup δεν υπήρξε ναυάγιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με ευρωπαικές πηγές στην τηλεδιάσκεψη θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις που θα κατατεθούν την Τετάρτη και η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας (ESM).

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε πως πρέπει να υπάρξει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά πως οι δανειστές θα προωθήσουν ένα πρόγραμμα γέφυρα με ένα μικρό δάνειο, έτσι ώστε η Ελλάδα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και φυσικά εν συνεχεία να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν είχαν σήμερα οι υπουργοί της ευρωζώνης προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά σημείωσε πως μέχρι αύριο θα κατατεθούν μη αποκλείοντας πως αυτό μπορεί να συμβεί και απόψε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ντάισελμπλουμ η Ελλάδα θα αιτηθεί βοήθεια για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, ενώ σημείωσε πως τα προβλήματα στην Ελλάδα θα απασχολούν για πολύ καιρό την ευρωζώνη.

Επανέλαβε πως ο χρόνος μας πιέζει πάρα πολύ και σημείωσε πως δεν μπορεί το Eurogroup να παρέμβει στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δέσμευση Μητσοτάκη για παρεμβάσεις στήριξης των νοσηλευτών εντός των επόμενων μηνών: «Αναντικατάστατη η προσφορά τους»
Με αναφορές στη δική του πρόσφατη εμπειρία από νοσοκομεία, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πρωτοβουλίες για μισθολογική στήριξη, θεσμική αναγνώριση και επαγγελματική εξέλιξη
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό