Πολιτική

Ολάντ: Με το “Όχι” θα εισέλθουμε σε μια μορφή αγνώστου

Aν το "όχι" επικρατήσει στην Ελλάδα, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα εισέλθουμε "σε μια μορφή αγνώστου",
δήλωσε σήμερα o πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

“Αν βγει το ‘ναι’, η διαπραγμάτευση μπορεί πολύ εύκολα να ξεκινήσει. Αν βγει το ‘όχι’, εισερχόμαστε σε μια μορφή αγνώστου. Εναπόκειται στους Έλληνες να απαντήσουν”, δήλωσε ο Ολάντ, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπενίν, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αφρική.

“Χθες (σ.σ.Τετάρτη), υπήρχε η ελπίδα για μια συμφωνία”, που θα μπορούσε να “ρίξει το δημοψήφισμα”, δήλωσε ο Ολάντ. Όμως “ταυτόχρονα” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “επανέλαβε” την έκκλησή του υπέρ του ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

“Οι υπουργοί Οικονομικών συμπέραναν πως πρέπει να περιμένουμε το δημοψήφισμα για να αντλήσουμε απ’ αυτό τις συνέπειες”, εξήγησε ο Ολάντ.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα το πρωί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το περιβάλλον του Ολάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331