Πολιτική

Politico: Ο ΤΣΕ-πρας νεο ίνδαλμα της Αριστεράς

Το προφίλ που χτίζει λιθαράκι – λιθαράκι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δικαίως σύμφωνα με το περιοδικό Politico τον έχει χρίσει το νέο poster boy της παγκόσμιας Αριστεράς.

Όπως γράφει το περιοδικό, μια ημέρα μετά την μεγάλη νίκη του Όχι στο δημοψήφισμα, έλαβε ένα γράμμα από την Κούβα.
Ήταν από τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος αποθέωνε τον σύντροφο Αλέξη. Η χειρόγραφη επιστολή μιας σελίδας, έδειξε πως ο Τσίπρας ενέπνευσε την παγκόσμια αριστερά όπως κανένας ευρωπαίος ηγέτης εδώ και δεκαετίες.

Οριοθετώντας την μάχη της Ελλάδας με τους δανειστές ως μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, ανάμεσα στον μέσο πολίτη και στον καπιταλισμό, ο Τσίπρας κέρδισε τις καρδιές των Μαρξιστών όλου του κόσμου.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης έδωσαν τελεσίγραφο στην Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Είτε καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ είτε όχι η δημοτικότητα του Τσίπρα δεν θα πέσει εύκολα, γράφει το περιοδικό. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα όπου το Όχι κέρδισε πάνω από 60% μόνο προσθέτει στον μύθο του.

Και συνεχίζει το Politico: Η αριστεροσύνη του Τσίπρα εμφανίζεται σε μια χρονική στιγμή που οι ευρωπαίοι παλαέυουν με την οικονομική δυσπραγία.

Ας δει κανείς την Ισπανία όπου οι Podemos, που δεν είναι τίποτε άλλο από κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει δημοσκοπικά.

Το ερώτημα που τίθεται, γράφει επίσης το άρθρο, είναι αν ο Τσίπρας αποτελεί απειλή για το πολιτικό οικοδόμημα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη πάσχει από κόμματα με επιρροή τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά.

Αυτό που απασχολεί τους κεντρώους που κυριαρχούν στην Ευρώπη είναι ότι ο Τσίπρας γίνεται η απάντηση της Ευρώπης στον Ουγκο Τσάβες.

Ωστόσο, όπως τονίζει αν δεν προσέξει το νέο poster – boy της Αριστεράς μπορεί εύκολα να γίνει ο παρίας..

ΠΗΓΗ: POLITICO

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης