Πολιτική

Δεν κάνει πίσω ο Βαρουφάκης για το πλεόνασμα 1%: Είναι ανέφικτο μετά από τρεις μήνες ασφυξίας

- Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών αντίθετα από τη θέση της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα
- "Δεν είναι αστείο θέμα" ανέφερε σε απάντησή του μέσω twitter
- "Το 1,2% ήταν εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου" έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης
- Η κυβέρνηση έχει προτείνει στους δανειστές πρωτογενές πλεόνασμα 1% από 0,65% που ήταν η αρχική της πρόταση
- "Ελπίζω Ε.Ε. και ΔΝΤ να μπλοφάρουν για το Grexit" είπε μιλώντας στο BBC

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάνης Βαρουφάκης διαφωνεί με το ύφος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν να είναι στο 1% και η Αθήνα εμφανίζεται να υποχωρεί στο θέμα αυτό.

Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να κάνει για άλλη μια φορά γνωστή την αντίθεσή του με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο αν “κλείσει” τελικά στο 1% θα φέρει νέα μέτρα, απαντώντας μέσω twitter στον Γιάννη Κουτσομύτη που έγραψε πως “η αντιπαράθεση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015 είναι σχεδόν αστεία. Η πρόταση του Βαρουφάκη στο τέλος Μαρτίου ήταν 1,2%. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το 1%”.

Η απάντηση ήρθε από τον Γιάνη Βαρουφάκη στα αγγλικά (όπως και το tweet του Γιάννη Κουτσομύτη). Έγραψε ο υπουργός: “Το 1,2% ήταν ένας απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου. Το 1% είναι ανέφικτο μετά από τρεις και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι αστείο θέμα”.


Και την περασμένη Πέμπτη, από τη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πάρει αποστάσεις από τη θέση της κυβέρνησης πως υπάρχει σύγκλιση για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Άλλη μια δημόσια διαφοροποίηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη, λοιπόν, την ώρα που η ελληνική “τρόικα” των Παππά, Τσακαλώτου και Δραγασάκη πετάει για τις Βρυξέλλες με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους θεσμούς, με την ελπίδα να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή που θα βγάλει την ελληνική οικονομία από τη μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας.

Εκείνο που κάνει εντύπωση, αν και δεν είναι η πρώτη φορά, είναι πως στη διαπραγματευτική ομάδα που αναλαβάνει το έργο να γεφυρώσει το νέο χάσμα με τους δανειστές, δεν βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της 18ης Ιουνίου δηλαδή…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 9
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 8
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 7
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 72