Πολιτική

Νέα Βουλή: Τι άλλαξε μετά τις εκλογές

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, άλλαξαν πολλά σε σχέση με τον Ιανουάριο και δεν είναι μόνο τα ονόματα, ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά δεν έχει πλέον στις τάξεις του όλους εκείνους που πήγαν προς... ΛΑΕ, πλέον όμως έχουμε ακόμη ένα κόμμα στη Βουλή και οι ... καραμπόλες άλλαξαν τον “χάρτη” της Βουλής.

Στη νέα Βουλή λοιπόν στους … χαμένους συγκαταλέγεται το Ποτάμι που έχασε επτά βουλευτές ενώ δεν εκλέγει ούτε βουλευτή επικρατείας, ενώ αν και η είσοδος στη Βουλή είναι από μόνη της μια τεράστια επιτυχία για τους ΑΝΕΛ και αυτοί χάνουν τρεις βουλευτές.

Στους κερδισμένους το ΠΑΣΟΚ που στη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ βγαίνει ενισχυμένο κατά τέσσερις βουλευτές σε σχέση με τον Ιανουάριο και εκλέγει και πάλι βουλευτή Επικρατείας, ενώ κέρδος έχει και η Χρυσή Αυγή που ενισχύει την κοινοβουλευτική της δύναμη κατά δύο βουλευτές.

Το ΚΚΕ μένει σε ό,τι αφορά στην κοινοβουλευτική δύναμη στα ίδια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο “μεγάλους” ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τέσσερις έδρες, ενώ η ΝΔ μία, ενώ άλλαξαν χέρια τρεις μονοεδρικές περιφέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα