Πολιτική

Εκλογές 2015: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον πιθανό νικητή του debate – Οι όροι για τη “μάχη” Τσίπρα-Μεϊμαράκη

- H τηλεθέαση στο debate έφτασε μόλις στο 27,4% - Οι νέοι 18-24 ετών που το είδαν ήταν μόλις 83.000 άτομα
- Επικοινωνιολόγοι χαρακτήρισαν την τακτική των πολιτικών αρχηγών ως τακτική Ρεχάγκελ 2004
- Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα δημοσιευτούν δημοσκοπήσεις που ίσως δείξουν τον νικητή του debate
- Για τον Αλέξη Τσίπρα επικοινωνιολόγοι αναφέρουν πως δεν εμφανίστηκε ο γνωστός ο σταρ ο επικοινωνιακός
- Για τον Β. Μεϊμαράκη δηλώνουν πως στην προσπάθειά του να τα πει όλα κάπου χάθηκε

Το άνευρο debate των πολιτικών αρχηγών δεν έδειξε να γοητεύει τους τηλεθεατές και ειδικά τους νέους, αλλά από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν ενδεχομένως να δείξουν εάν κάποιος τελικά πολιτικός αρχηγός έκλεψε την παράσταση.

Πάντως, το κάθε κόμμα για τον αρχηγό του δηλώνει πως αποτιμά θετικά την παρουσία του, αλλά οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια γνώμη, καθώς οι νέοι 18 έως 24 ετών ήταν μόνο 83.000 που αποφάσισαν να δουν το debate, σύμφωνα με τις τηλεθεάσεις.

Πάντως, ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Ρούλιας μιλώντας στο Mega δήλωσε πως η τακτική των πολιτικών αρχηγών ήταν τακτική Ρεχάγκελ 2004, δηλαδή προσέχουμε την άμυνα κι αν προκύψει ευκαιρία βγαίνουμε στην αντεπίθεση μήπως μπει γκολ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης δήλωσε πως δεν ήταν ο σταρ ο επικοινωνιακός που όλοι ξέρουμε χαρακτηρίζοντάς τον πως ήταν μάλλον αγχωμένος και λίγο εκνευρισμένος, λογικό φυσικά λόγω της νέας του ιδιότητας ως πρωθυπουργός.

Για τον Ε. Μεϊμαράκη ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης σημειώνει στο Mega πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κάποια καλλά σημεία αλλά στην προσπάθειά του να τα πει όλα, κάπου χάθηκε.

Για το επόμενο debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η διακομματική δεν κατέληξε σε τελικές αποφάσεις παρά μόνο στο ότι θα συμμετάσχουν τα ίδια κανάλια τα οποία και θα ορίσουν τους δημοσιογράφους που θα θέσουν τις ερωτήσεις στους κυρίους Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Υπενθυμίζεται ότι στο debate της Τετάρτης συμμετείχαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί: Mega, Ant1, Alpha, Star, ΣΚΑΙ και Etv.

Επίσης, αποφασίσθηκε ότι θα γίνουν δυο διαλλείμματα αλλά μένει να αποφασιστεί αν:

– οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι καθιστοί ή όρθιοι
– ποιές θα είναι οι θεματικές ενότητες
– ποιά θα είναι η διάρκεια του debate

Αυτά θα αποφασιστούν σε νέα συνάντηση και σύμφωνα με πληροφορίες και στα δυο κομματικά επιτελεία κοινή εκτίμηση είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα του debate της Τετάρτης δεν άρεσε σε κανέναν. Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι τους όρους της διεξαγωγής πάλι η διακομματική τους είχε αποφασίσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης