Πολιτική

Αντιφασιστικό ραντεβού τη Δευτέρα έξω από τον Κορυδαλλό

Με καζάνι που "βράζει" θα μοιάζει τη Δευτέρα το πρωί ο Κορυδαλλός, λόγω των πολλών αντιφασιστικών συγκεντρώσεων αλλά και της αντισυγκέντρωσης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Προς το παρόν η Χρυσή Αυγή δεν έχει γνωστοποιήσει το σημείο που θα δώσουν ραντεβού τα μέλη της ούτε τι ώρα θα εμφανιστούν στις φυλακές Κορυδαλλού για "συμπαράσταση" στα ηγετικά στελέχη και τα μέλη του κόμματος που αναμένεται να απολογηθούν.  

Για τις 8:00 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση από αναρχικούς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές κορυδαλλού. Για την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει το αντιφασιστικό μέτωπο Καλλιθέας και Μοσχάτου συγκέντρωση έξω από τις φυλακές, ενώ στις 7:00 θα ξεκινήσει και η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας.

Παράλληλα, η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού, από όπου θα ξεκινήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στις φυλακές Κορυδαλλού. Κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση υπάρχει και στο γήπεδο της Προοδευτικής.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:30 έως τις 11:30. Mαζί με την ΑΔΕΔΥ θα είναι και άλλα συνδικάτα όπως η ΠΕΝΕΝ, η ΕΙΝΑΠ, πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και νοσοκομείων, τα οποίακαλούν σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/4 από τις 7.30 μ.μ. έως τις 10.30 π.μ.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Τη Δευτέρα, 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τους μαζικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις που κινητοποιούνται με αφορμή αυτή τη δίκη, ζητώντας δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί. Απαιτούμε τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου καθώς και των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

»Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην διεξαχθεί αυτή η δίκη σε περιβάλλον τοπικής γιάφκας της Χρυσής Αυγής, εξασφαλίζοντας τον ανοιχτό της χαρακτήρα, την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης. Λόγω της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού για μια τόσο σημαντική δίκη, διεκδικούμε την κανονική έναρξή της στον Κορυδαλλό -χωρίς περαιτέρω αναβολή- και την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της σε κεντρικό μεγάλο χώρο της Αθήνας, όπως είναι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου θα μπορεί να εξασφαλιστεί ο πραγματικά ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας της.

»Στις 20 Απρίλη, από τις 8 π.μ. το πρωί, καλούμε τους εργαζόμενους και κάθε δημοκρατικό πολίτη μέσα στην δικαστική αίθουσα και έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αντιφασιστικού κι εργατικού κινήματος, των ντόπιων και μεταναστών που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ελευθερία. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να δώσουν το παρών κατά την πολύμηνη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης εντός της δικαστικής αίθουσας, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή μιας κανονικής δίκης που θα απονείμει δικαιοσύνη και θα καταδικάσει τους νεοναζί. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch).»

Αναλυτικά όλα τα καλέσματα για τις προσυγκεντρώσεις είναι τα εξής:

Aμπελόκηποι: Άγιος Σάββας, 7πμ
Εξάρχεια: Ομόνοια (έξοδος Μετρό Πειραιώς) 7πμ
Κυψέλη: Πλ. Αμερικής, 7πμ
Πετράλωνα: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Καλλιθέα: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Κουκάκι-Ν.Κόσμος: Μετρό Συγγρού-Φιξ, 6.45πμ
Κεραμεικός-Κολωνός: Μετρό Μεταξουργείο, 6.45πμ
Βριλήσσια: Μετρό Δουκίσης Πλακεντίας, 6.30πμ
Αγία Παρασκευή: Μετρό, 6.45πμ
Μαρούσι: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Ν. Ηράκλειο: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Ν. Ιωνία: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Ν. Φιλαδέλφεια: ΗΣΑΠ, 6.45πμ
Βύρωνας: Πλ. Αγίου Λαζάρου, 6.45πμ
Παγκράτι: Άλσος Παγκρατίου, 7πμ
Νέα Σμύρνη: Πλατεία Ν. Σμύρνης (στάση τραμ), 7πμ
Ελληνικό: Μετρό, 6.45πμ
Ηλιούπολη: Μετρό, 7πμ
Δάφνη: Μετρό, 7.10πμ
Ζωγράφου: Πλ. Γαρδένιας, 7πμ
Ιλίσια: Ούλωφ Πάλμε και Γρηγορίου Αυξεντίου, 7πμ
Δυτικά προάστια: Προαστιακός Άνω Λιοσίων, 6.45πμ
Ίλιο-Πετρούπολη: Θηβών-Λακιώτης (γνωστό σημείο), 7.πμ
Περιστέρι: Μετρό Ανθούπολη (Θηβών), 7.πμ
Αιγάλεω: Θηβών και Ιεράς Οδού, 7.πμ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 36