Κόσμος

Οι συνομιλίες με την ομάδα 5+1 για το ιρανικο πυρηνικό πρόγραμμα θα επαναληφθούν στις 21 Απριλίου

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε πως οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, που διεξάγονται ανάμεσα στο Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1, θα επαναληφθούν στις 21 Απριλίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν και οι χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) κατέληξαν αυτό το μήνα σε μια προκαταρκτική συμφωνία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και έχουν στόχο να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου.

“Ο Ζαρίφ δήλωσε πως ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη σε επίπεδο αντιπροσώπων και εμπειρογνωμόνων”, μετέδωσε το Tasnim.

Παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, παραμένουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το πόσο γρήγορα θα αρθούν οι κυρώσεις και αν το Ιράν θα μπορεί βάσει της τελικής συμφωνίας να χρησιμοποιεί συσκευές φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1