Κόσμος

Γαλλία: Ακυρώνεται το 40% των πτήσεων λόγω απεργίας

“Στον αέρα” βρίσκονται οι πτήσεις, αύριο, Μεγάλη Τετάρτη στη Γαλλία, λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας (DGAC) της Γαλλίας, αναμένεται να ακυρωθεί το 40% σχεδόν των πτήσεων.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενδέχεται να επιστρατευθούν για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων.

Προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα, η DGAC ζητάει από τις εταιρείες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για αύριο και «απευθύνει έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία».

Η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Γαλλίας θα διευκρινίσει αύριο το μεσημέρι τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή η κινητοποίηση στα δρομολόγια της Πέμπτης.

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελένσον θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk
Οι ΗΠΑ απάντησαν στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Οι βασικοί άξονες του ειρηνευτικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι οι μόνες επιλογές των ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Εξακριβώθηκε ότι ο Κόουλ Άλεν πυροβόλησε αστυνομικό, βαραίνει το κατηγορητήριο
Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν, που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει, μέχρι στιγμής, ένοχος ή αθώος
Cole Tomas Allen