Οικονομία

Ποιες ιδιωτικοποιήσεις “παγώνουν” – Όλα όσα αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Κανονικά φαίνεται πως θα ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, του Ελληνικού και του ιπποδρομιακού στοιχήματος, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη και Ν. Βαλαβάνη, αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες υπάρχει ανάδοχος.

Αντίθετα, όσες ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στο στάδιο του διαγωνισμού, θα αναθεωρηθούν.

Η άτυπη αυτή απόφαση συνάδει με όσα αναφέρει η πρόσφατη λίστα μεταρρυθμίσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σύμφωνα με την οποία όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις θα παραμείνουν σε ισχύ και η διαδικασία αποκρατικοποίησης όπου έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται, πως στην αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Fraport-Slentel, του Ελληνικού η Lamda Development και της παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο ΟΠΑΠ.

Πηγή: www.capital.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα