Έτσι εκτός από τις σοβαρές διαφωνίες και τις επιφυλάξεις για τη συμφωνία του Eurogroup, ο πρωθυπουργός θα έχει να αντιμετωπίσει και τα παράπονα για τα κομμένα
Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, “Εθνοπατέρες¨ της Κουμουνδούρου δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους και κυρίως βουλευτές της περιφέρειας. “Εγώ δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο” διαμαρτυρήθηκε ένας εξ αυτών.
Πάντως μέχρι το τέλος του 2015, οπότε και λήγουν οι μσθώσεις στα αυτοκίνητα που διατίθενται στους “300” με τη μέθοδο του leasing, το προνόμιο παραμένει, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε πως θα βρει λύση.
Παράπονα όμως εκφράστηκαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, σημειώνοντας πως λόγω των ρεπό υπάρχει ο κίνδυνος να μένουν χωρίς ασφάλεια.
Συζητήσεις πάντως προκάλεσε το γεγονός πως στην “πρόσκληση” της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ανταποκρίθηκε ούτε η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μ’ονο 60 εκ των 149 βουλευτών έδωσαν το παρόν, με τους απόντες να θεωρούν πως αυτή η κίνηση είναι μία αρχηγική εμφάνιση της κας Κωνσταντοπούλου.
Κάποιοι συνέδεαν το γεγονός αυτό με τη στάση που κράτησε η Πρόεδρος της Βουλής στο θέμα της Χρυσής Αυγής στην πρόσφατη συνεδρίαση επί του αιτήματος για την άρση ασυλίας του Αδωνη Γεωργιάδη.
Βέβαια κύκλοι του Μαξίμου εκφράζουν τη δυσφορία τους για αυτή την κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει για πρώτη φορά στα χρονικά πρόεδρος της Βουλής κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος.