Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

“Έθαψαν” τα βίντεο – φωτιά της Νταϊάνα για Κάρολο, Καμίλα και σωματοφύλακα!

“Έθαψαν” τα βίντεο – φωτιά της Νταϊάνα για Κάρολο, Καμίλα και σωματοφύλακα!

Αν αναλογιστεί κανείς πως το BBC πέταξε στα σκουπίδια 500.000 λίρες βάζοντας στο αρχείο βίντεο με συνεντεύξεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τότε δεν μπορεί κανείς παρά να υποθέσει πως ήταν άκρως αποκαλυπτικά.

Το βρετανικό δίκτυο, όπως αναφέρεται, μετάνιωσε για την προβολή των βίντεο υπό τον φόβο ότι θα εξαγρίωνε τη μοναρχία.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα της Ουαλίας Kevin Sim, το BBC είπε ψέμματα αναφορικά με τον λόγο που δεν προβλήθηκε.

Τότε είχαν δηλώσει πως το “Diana: Her Story, Her Words” που επρόκειτο να μεταδοθεί στη δέκατη επέτειο από τον θάνατό της δεν θα προσέθετε κάτι στην ιστορία της ζωής της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Στο Diana: Her Story, Her Words, ο Kevin Sim είχε συμπεριλάβει αποσπάσματα από βίντεο της πριγκίπισσας που γυρίστηκαν το 1992 και το 1993. Είχαν προβληθεί μόνο μια φορά από το αμερικανικό δίκτυο NBC το 2004.

Ήταν τέτοια η αναστάτωση που προκάλεσαν που τα βίντεο δεν πουλήθηκαν σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Ωστόσο τρία χρόνια αργότερα το BBC έδωσε περισσότερα από 30.000 λίρες για να αγοράσει τρία λεπτά από τα συγκεκριμένα βίντεο.

Παρά το γεγονός ότι είχαν δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το BBC αποφάσισε να το βάλει στο αρχείο.

Οι ισχυρισμοί αναφορικά με τους πραγματικούς λόγους που το BBC αποφάσισε να μην το προβάλει δίνονται στο ντοκιμαντέρ “Reinventing The Royals” από τον σκηνοθέτη Kevin Sim.

“Είχαμε σημαντική ποσότητα συνεντεύξεων με την Νταϊάνα. Ήταν δυναμίτης. Μας είπαν ότι είναι αρκετά δύσκολο επειδή θα ήταν τα εξηκοστά γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου.

‘Έχουμε αποκλειστική πρόσβαση σε αυτόν και δεν θέλουμε πραγματικά να τον προσβάλουμε στην παρούσα συγκυρία’ μας είπαν”.

Η πριγκίπισσα είχε μιλήσει για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, την αγάπη της για τον σωματοφύλακά της Barry Mannakee και τις υποψίες της πως είχε δολοφονηθεί μετά από τροχαίο ατύχημα.

Τα βίντεο είχαν τραβηχτεί από τον Αμερικανό ηθοποιό Peter Settelen που της έκανε μαθήματα για να τη βοηθήσει στις δημόσιες ομιλίες της όσο γινόταν ολοένα και πιο ανεξάρτητη από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο γάμος της εκείνη την εποχή ήταν σε βαθιά κρίση και στις συζητήσεις της με τον Peter Settelen αναφερόταν στις ανησυχίες της.

Από τα 16 βίντεο που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδριών στο παλάτι του Κένσινγκτον, επτά “ημερολόγια δυναμίτης” ανακαλύφθηκαν το 2001 από αστυνομικούς που πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα Paul Burrell.

O Peter Settelen έδωσε μακρά νομική μάχη για την κυριότητα των ταινιών που στη συνέχεια πούλησε στο NBC για άγνωστο ποσό. Το BBC μετά την αγορά των ταινιών ανέθεσε στον Kevin Sim να επιβλέψει τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

Είχε προγραμματίσει να το προβάλει τον Αύγουστο του 2007, έχοντας ως βασικό ατού την αυθεντική φωνή της πριγκίπισσας απέναντι στα άλλα ντοκιμαντέρ που θα προβάλονταν για τα 10 χρόνια από τον θάνατό της.

Το BBC, σύμφωνα με τον Kevin Sim, φοβόταν ότι η προβολή του θα εξόργιζε τον πρίγκιπα Κάρολο ενώ είχε αποκλειστική πρόσβαση για μια ταινία για τα εξηκοστά του γενέθλια και έτσι αποφάσισε να βάλει το ντοκιμαντέρ στο αρχείο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε