Πολιτική

Βαρουφάκης: Οι Ιταλοί μας στηρίζουν αλλά δεν το λένε γιατί φοβούνται τη Γερμανία

Η Ελλάδα θα προτείνει ένα New Deal αλά Ρούσβελτ για την Ευρώπη δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο Rai Tre και αποκάλυψε ότι οι Ιταλοί στηρίζουν τη χώρα μας αλλά... φοβούνται να το πουν!

Ο υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Presa Diretta του Rai Tre, η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ και απόσπασματά της ανέβηκαν ήδη στην ιστοσελίδα της εκπομπής.

«Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια, όλη η Ευρώπη καλύφθηκε από ένα σύννεφο φόβου. Κινδυνεύουμε να γίνουμε κάτι χειρότερο από την πρώην Σοβιετική Ένωση».

«Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, για την υπόλοιπη Ευρώπη, και ιδίως για την Ιταλία, είναι να ανοίξουμε μια μικρή πόρτα προς την αλήθεια. Δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας την αλήθεια, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα και να κινηθούμε ώστε να μπορέσετε να μας πλαισιώσετε. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να περάσουμε όλοι από το σκοτάδι της σημερινής λιτότητας, στο φως μιας ευρωπαϊκής ορθολογικής, λογικής συζήτησης», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση της Rai αν «συγκεκριμένα, θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει» ο υπουργός Οικονομικών απαντά ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει ένα New Deal για την Ευρώπη, όπως είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούσβελτ. Ένα New Deal για την Ευρώπη το οποίο να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να αυξηθούν κατά δέκα φορές τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί έως τώρα».

Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, στη συνέντευξή του στην εκπομπή της Rai σημειώνει: «Πρόκειται για ιδέες και προτάσεις οι οποίες αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, διότι εμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε για τον εαυτό μας κάτι που δεν θα ισχύσει και για τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς. Αργά η γρήγορα, η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εμάς, και να μας εξηγήσει για ποιον λόγο δεν εγκρίνει τις προτάσεις μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές: Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίσσεται σε «κυνήγι» μαγισσών – «Έλαβα εξοργιστικά μικρότερο ποσό» λέει ο αγρότης
Ο εν λόγω αγρότης, μάλιστα, έχει προσφύγει στις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεκδικώντας τα ποσά που θεωρεί ότι θα έπρεπε να του έχουν καταβληθεί
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Χαμηλές οι προσδοκίες για την τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα Κατεχόμενα αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή
«Αν υπάρχει ζήτημα έντασης από την άλλη πλευρά (την Τουρκία) μένει να φανεί» σημείωσε η ίδια πηγή μιλώντας για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν
Υπουργείο Εξωτερικών 1
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Μαζί τους και η Μελάνια
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών
Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Κυριάκος Μητσοτάκης / Ντόναλντ Τραμπ / Μελάνια Τραμπ 60
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
92