Κόσμος

Κέρι: Στήριξη στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση της κρίσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν μια «επιπλέον» βοήθεια προς την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας και ευνοούν μια «πολιτική» λύση, δήλωσε το Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν έχω καμία αμφιβολία να παρασχεθεί στην Ουκρανία περαιτέρω βοήθεια, οικονομικού τύπου και άλλων μορφών», δήλωσε ο Τζον Κέρι μιλώντας στο NBC από το Μόναχο, όπου παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια .

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Η λύση είναι πολιτική και διπλωματική» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε αυτή την συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί στο σύνολό της την Κυριακή.

Οι Δυτικοί ηγέτες καταδίκασαν ομόφωνα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία προς τους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά οι τοποθετήσεις τους διίστανται όσον αφορά το ζήτημα της προμήθειας όπλων στον ουκρανικό στρατό

Η ιδέα της αποστολής υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικού εξοπλισμού είναι μια προοπτική που εξετάζει η Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ πάντως μέχρι στιγμής έχουν στείλει μη φονικό στρατιωτικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάλεσε από το Μόναχο τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να δείξει με «πράξεις, όχι με λόγια» ότι είναι πρόθυμος να εργαστεί για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Χωρίς να σχολιάσει άμεσα το θέμα της προμήθειας οπλισμού στον ουκρανικό στρατό που έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από το Παρίσι και το Βερολίνο ο Μπάιντεν τόνισε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα «να αμυνθεί» ενάντια στην επίθεση των αυτονομιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ciao Kate»: Ντελίριο για την Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία – Ανθοδέσμες και πανό στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά από 3 χρόνια
Η ατμόσφαιρα στο Ρέτζιο Εμίλια θυμίζει κλασική βασιλική περιοδεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεκάδες δημοσιογράφους και ενθουσιώδη πλήθη να περιμένουν την άφιξή της - Φωτογραφίες και βίντεο
Πανό για την Κέιτ Μίντλετον
Συναγερμός στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο Μπορντό μετά από ύποπτο θάνατο επιβάτη
Οι αρχικές εξετάσεις έχουν αποκλείσει την παρουσία νοροϊού - Περίπου 50 επιβάτες εμφάνισαν συμπτώματα αλλά εξετάζεται και το σενάριο της γαστρεντερίτιδας
Κρουαζιερόπλοιο της Ambassador Cruise Line
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
28
Κυπριακό: Ανοικτό το ενδεχόμενο σχεδίου πριν κλείσει το 2026 – «Το κλειδί είναι στην Τουρκία» λέει ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει «πράσινο φως» για ουσιαστικές συζητήσεις, με φόντο τις επαφές Γκουτέρες – Ερντογάν και τη νέα άτυπη πολυμερή διάσκεψη
Νίκος Χριστοδουλίδης