Κόσμος

AirAsia: Εντοπίστηκε 5ο αντικείμενο στη θάλασσα – Στους 31 οι σοροί των επιβατών

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την προηγούμενη Κυριακή εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο την Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες, πρόσθεσε ο Σοελίστιο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 31 επιβαινόντων του αεροπλάνου.

Νωρίτερα η Ινδονησιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροπλάνου κατά την τελευταία του επαφή, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για το δυστύχημα».

«Το πιο πιθανό μετεωρολογικό φαινόμενο είναι ο πάγος που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους κινητήρες του αεροσκάφους. Πρόκειται απλώς για μία από τις πιθανότητες, βάσει των αναλύσεων των μετεωρολογικών δεδομένων που διαθέτουμε», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο πιλότος του Airbus είχε ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να πάρει ύψος για να αποφύγει μια καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης κίνησης σε αυτό τον αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα αργότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
4