Κόσμος

Αρχισυντάκτης Charlie Hebdo: “Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”

Ο αρχισυντάκτης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Ζεράρ Μπιαρ, υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλουν στην προάσπιση της "ελευθερίας της θρησκείας".

“Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα σκίτσο του Μωάμεθ, κάθε φορά που σκιτσάρουμε προφήτες ή τον Θεό, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”, είπε ο Μπιαρ σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση της συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνέντευξη αυτή, που θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα σήμερα, είναι η πρώτη που παραχώρησε ο αρχισυντάκτης της Σαρλί Εμπντό σε αμερικανικό δίκτυο μετά τις επιθέσεις της 7ης Ιανουαρίου από τους αδελφούς Κουασί στο Παρίσι.

Το Σάββατο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Νίγηρα ενώ πολλές εκκλησίες πυρπολήθηκαν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή τη δημοσίευση του σκίτσου του Μωάμεθ από την εφημερίδα.

“Εμείς λέμε ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο. Πρέπει να είναι μια ιδιωτική μορφή.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας”, πρόσθεσε ο Μπιαρ. “Πρόκειται ασφαλώς για την ελευθερία της έκφρασης αλλά επίσης και για την ελευθερία της θρησκείας. Η ελευθερία δεν πρέπει να είναι πολιτικό επιχείρημα”, υπογράμμισε.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδα απαντούσε σε ερωτήσεις του NBC αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για το ίδιο θέμα ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος καταδίκασε όσους σκοτώνουν στο όνομα του Θεού, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια στην ελευθερία της έκφρασης και ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλει ή να κοροϊδεύει τις θρησκείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στάρμερ σε Τραμπ: «Είστε ανάμεσα σε φίλους, επενδύσεις ρεκόρ, ρέουν δισ.» – «Πέρασα φανταστικά» είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Ο Στάρμερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος» του Ηνωμένου Βασιλείου - Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Στάρμερ για την υποδοχή του σε «αυτό το όμορφο μέρος»
Leon Neal
Ladies Day στο Γουίνδσορ: Κέιτ Μίντλετον και Μελάνια Τραμπ με casual εμφανίσεις και παρέα με μικρούς προσκόπους στους βασιλικούς κήπους
Η Κέιτ Μίντλετον έδωσε στα παιδιά σάντουιτς με μέλι από τις κυψέλες στο σπίτι της στο Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ, ενώ η Μελάνια Τραμπ χάρισε σε κάθε παιδί ένα βαζάκι με μέλι από τον Λευκό Οίκο
Κέιτ Μίντλετον Μελάνια Τραμπ
3
Κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας - Νέοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα «σφυροκοπούν» την περιοχή με ασταμάτητες επιθέσεις
Εκρήξεις και καπνός στην πόλη της Γάζας