Πολιτική

Ορκωμοσία: Ο αγέλαστος υπουργός, η πένα που έπεσε και η πιο συγκινητική στιγμή

Η κυβέρνηση Τσίπρα ορκίστηκε και από αύριο πιάνει δουλειά, ωστόσο κάθε κίνηση των μελών της παρακολουθείται με μεγάλη προσοχή τόσο από τα εγχώρια όσο και από τα ξένα ΜΜΕ. Ετσι όλα τα βλέμματα έπεσαν στην σημερινή ορκωμοσία της κυβέρνησης και φυσικά οι κάμερες δεν ήταν δυνατόν να τα καταγράψουν όλα.

Το παρασκήνιο αρκετό όπως και τα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια κυρίως των υπογραφών από τους νέους υπουργούς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την ώρα που πήγε να υπογράψει έβαλε τα γέλια. Από τον ενθουσιασμό του ξέχασε να χαιρετήσει τον Κάρολο Παπούλια και αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την φούρια του έριξε κάτω την πένα με την οποία υπέγραφαν οι υπουργοί.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν συνεχώς αγέλαστος. Πολύ σοβαρός πήγε να υπογράψει και τότε του φώναξαν κάποιοι δημοσιογράφoι: «Για σήμερα μόνο χαμογέλα!» και τους έσκασε ένα χαμόγελο.

Ο Τέρενς Κουίκ κάθισε περισσότερο απ’ ολους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπιασε και κουβέντα μαζί του.
Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν ίσως πιο χαρούμενος και από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελάει.

Η σύζυγος του Θοδωρή Δρίτσα, η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου φανατική καπνίστρια άναψε τσιγάρο με το που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Πάνος Καμμένος έβαλε αυτό που λέμε υπογραφή – μαμούθ! Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που καβάλησε δυο ονόματα!

Η πιο συγκλονιστική στιγμή της ορκωμοσίας ήταν όταν πήγε να υπογράψει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όλοι σταμάτησαν να μιλάνε και παρακολούθησαν τον πρώτο τυφλό υπουργό να συνοδεύεται ώστε να βάλει την υπογραφή του.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Χριστοδουλίδης: Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών παραμέτρων για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
10
Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα οφείλει να έχει το βλέμμα της από το Γιβραλτάρ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό» – Τι είπε για Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε ως παράδειγμα την πρόσβαση στη διώρυγα του Σουέζ, χαρακτηρίζοντάς την «ζήτημα επιβίωσης» για την Ελλάδα και τα λιμάνια της χώρας μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας