Κόσμος

Απειλές Αλ Κάιντα στη Γαλλία: Είστε ο νούμερο 1 εχθρός!

Ευθείες απειλές στο Παρίσι εξαπολύει η Αλ Κάιντα, καλώντας μάλιστα τους πιστούς να προβούν σε επιθέσεις στη Δύση, και κυρίως στη Γαλλία.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) δήλωσε ότι η Γαλλία έχει αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση του καταλόγου των χωρών που είναι εχθροί του ισλάμ.

Ο ιδεολογικός ηγέτης της Aqpa Ιμπραχίμ αλ Ρουμπάις ζήτησε επίσης από τους πιστούς να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των «άπιστων» στη Δύση, κυρίως στη Γαλλία, και να επιτίθενται «χωρίς να ρωτούν κανένα» εναντίον όσων κοροϊδεύουν τον προφήτη Μωάμεθ.

Η Aqpa, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον το πιο ενεργό και επικίνδυνο παρακλάδι της αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει την Τρίτη στο ABC μετά την κατακραυγή για το κόψιμο του «Jimmy Kimmel Live!»
Το θρυλικό Jimmy Kimmel Live! «κόπηκε» επειδή ο παρουσιαστής είχε κατηγορήσει την αμερικανική δεξιά πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ
Ο Τζίμι Κίμελ 1
Το Ισραήλ κατεδαφίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων που σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Μάλιστα το Ισραήλ είχε διατάξει την κατεδάφιση όλων των σπιτιών που χτίστηκαν χωρίς άδεια στην Κατάνα και την Κουμπέιμπα, πόλεις καταγωγής των δραστών
Το σημείο της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ 1