Κόσμος

Λίγες χώρες αντιμετωπίζουν τόσες οικονομικές προκλήσεις όσο η Γερμανία, λέει ο υπουργός Οικονομικών Γκάμπριελ

Η Γερμανία είναι μεταξύ των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες προκλήσεις στην οικονομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκφράζοντας την ανησυχία του για τις δημογραφικές εξελίξεις και καλώντας τη χώρα να "ανοιχτεί".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ανάμεσα στις κύριες παγκόσμιες οικονομίες, λίγες αντιμετωπίζουν τόσες προκλήσεις όσες η Γερμανία”, δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός, αντικαγκελάριος της κυβέρνησης της Άγγελας Μέρκελ, σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.

Η γήρανση του πληθυσμού, η οποία θα οξυνθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι “μια εμπειρία που καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει”, συνέχισε ο υπουργός.

Ο Γκάμπριελ επικαλέσθηκε επίσης “την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, τη σχέση με τη Ρωσία με υπόβαθρο την κρίση στην Ουκρανία, την ανάγκη να ενισχυθεί “η ισχύς των επενδύσεων”, των δημόσιων και αυτών των επιχειρήσεων, και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το χάσμα Ανατολής-Δύσης που εξακολουθεί να υφίσταται 25 χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας.

Ο Γκάμπριελ παρουσίασε στους βουλευτές τη νέα πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη φέτος. Λόγω και της αδυναμίας των τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ευρώ, αναμένει μια αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 1,5%, όπως πέρυσι.

Όμως η γερμανική ανάπτυξη είναι ευάλωτη, επέμεινε ο υπουργός.

“Για να μπορεί να κοιτάζει προς το μέλλον με εμπιστοσύνη, η Γερμανία πρέπει να ανοιχτεί”, τόνισε, τόσο προς το εσωτερικό, με περισσότερο κοινωνική δικαιοσύνη, όσο και προς το εξωτερικό. “Η Γερμανία πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι μια χώρα μετανάστευσης”, πρόσθεσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από ρεύματα κατά του ισλάμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ