Κόσμος

Δραματική έκκληση της Unesco: Προστατέψτε την πολιτιστική κληρονομιά

Η Unesco κάλεσε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση στην Υεμένη να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρο την «ανεκτίμητη» πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ή την παλιά πόλη της πρωτεύουσας Σανάα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Καλώ τους κατοίκους της Υεμένης, καθώς και τις χώρες της περιοχής που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομία της χώρας αυτής», δήλωσε η Ιρίνα Μπόκοβα, η γενική διευθύντρια της Unesco.

«Είναι κρίσιμης σημασίας όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη σύγκρουση να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρό τους περιοχές ή μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με πυρά του πυροβολικού, με αεροπορικές επιδρομές ή χρησιμοποιώντας τα για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Η Μπόκοβα υπογράμμισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Υεμένης είναι «μοναδική», καθώς «παρουσιάζει αιώνες στοχασμού για το Ισλάμ, ανταλλαγών και διαλόγου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 1
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι