Πολιτική

Η πρώτη φωτογράφιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του προέδρου της Βουλής!

Το πρώτο... εξώφυλλο ως Πρόεδρος της Βουλής για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι γεγονός! Τι είπε για την... σκληρή της στάση στο κοινοβούλιο και την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη συνέντευξη που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως η νέα πρόεδρος της Βουλής, δόθηκε στο περιοδικό του Βήματος της Κυριακής, ΒΗΜΑGAZINO και είχε τίτλο “Το νόημα της Ζωής”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φωτογραφήθηκε στο γραφείο του Προεδρείου της Βουλής, καταλαμβάνοντας έτσι το εξώφυλλο του περιοδικού

Στην συνέντευξη αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέλνει μηνύματα προς… πάσα κατελυθυνση, λέγοντας ουσιαστικά πως η Βουλή των Ελλήνων θα ελέγχει την κυβέρνηση.

“Είναι μία κυβέρνηση οπυ θα ελέγχεται από ένα ζωντανό κοινοβούλιο που θα ασκήσει το ρόλο του όπως η δημοκρατία επιβάλει και πιστεύω ότι θα συμβάλει δημιουργικά σε μία συνεπή, κοινωνική, αντιμνημονιακή πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εδώ και περίπου έναν μήνα νέα Πόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στην… σκληρή στάση που κρατάει εντός του κοινοβουλίου, τόνισε πως αυτό το διδάχτηκ από την δικηγορία: “Με δίδαξε ότι δεν υπάρχει κανένας αγώνας που δεν μπορεί να κερδηθεί, δεν υπάρχει καμία υπόθεση χαμένη από χέρι”.

Σχετικά με την αρνητική στάση που κράτησε σχετικά με την συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε: “Η Αριστερά υπάρχει και μπορεί ακριβώς να αναλαμβάνει την ευθύνη και να εγγυάται μία άλλη πορεία και ένα άλλο μέλλον για την κοινωνία ακριβώς γιατί και μέσα στην εσωτερική της διάρθρωση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν υπάρχουν ούτε τετελεσμένα, ούτε προεξοφλημένες λογικές και τακρικές”.

Υποστήριξη σε Παυλόπουλο

Τέλος, για μία ακόμη φορά εξήρε την στάση που κράτησε ο διάδοχος του Καρόλου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής: “Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στις 10 το βράδυ μόλις είχαν βγει τα πρώτα ρεπορτάζ, έκανε δημόσια δήλωση ότι ένα τέτοιο γεγονός, μία δολοφονία παιδιού, είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Όταν επί ώρες υπήρξε πλήρης άρνηση των αρμοδίων να συλλάβουν τους δράστες και να τους πάρουν τα όπλα, υπέβαλε την παραίτησή του. Επιπλέον δεν ενέδωσε στις εισηγήσεις περί επιβολής στρατιωτικού νόμου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5