Πολιτική

Νέο “χτύπημα” από Σόιμπλε: Μένω άφωνος με την Αθήνα!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξαναχτυπά με νέα του συνέντευξη στο γερμανικό κανάλι ZDF.

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι τον ενδιαφέρει ελάχιστα τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους.

“Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί, και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες” προειδοποίησε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

“Αν η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τη συμβουλή μου θα της έλεγα: “Συμπεριφερθείτε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπιστοσύνη, γιατί χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών και… και… και…”” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι “τον ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες”, πρόσθεσε ότι “ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα με αφήνει άφωνο, γιατί αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, κατά τη δική μου άποψη, δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά συμφέροντα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 107
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53