Οικονομία

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – “Ράμπο” βρέθηκε με μισό εκατομμύριο στο λογαριασμό του!

Τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι και ένας επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών πιάστηκαν στα δίχτυα του «Πόθεν Εσχες», στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν:

– δύο υπάλληλοι τελωνειακοί με απόκλιση 80.000 ευρώ μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους καταθέσεων,

– ένας υπάλληλος τελωνειακός με απόκλιση 56.000 ευρώ και

– ένας επιθεωρητής με απόκλιση 509.000 ευρώ.

Στο διάστημα του πρώτου τετραμήνου έτους η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ ολοκλήρωσε 37 στοχευμένους ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν οι παραπάνω τέσσερις υποθέσεις με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό και στον Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.