Πολιτική

Κλείνει η “ψαλίδα” για ΦΠΑ, συντάξεις και ασφαλιστικά ταμεία

Γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών σε θέματα ΦΠΑ, συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων που θα τεθούν το απόγευμα στο τραπέζι του Brussels Group. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη: Η συνάντηση με τον ομόλογό του και η ατζέντα της συνάντησης
Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης και για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη: Η συνάντηση με τον ομόλογό του και η ατζέντα της συνάντησης