Πολιτική

Ομόφωνα το “όχι” των ΑΝΕΛ για Πρόεδρο Δημοκρατίας, στη σημερινή συνεδρίαση του κόμματος

Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σήμερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά” είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιπαραθέσεις θα «μπαίνει στο κάδρο» της κριτικής πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και κυρίως οι θέσεις του για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα εθνικά θέματα.

Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.

Στην ΚΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την συνταγματική αναθεώρηση καθώς και την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 36