Κόσμος

Οργισμένοι διαδηλωτές έκαναν τον Ρέντσι… Πινόκιο! (ΦΩΤΟ)

Διαδηλωτές συγκρούσθηκαν σήμερα με την αστυνομία στο Μιλάνο και το Τορίνο καθώς δύο μεγάλες ιταλικές εργατικές συνομοσπονδίες πραγματοποιούν μια πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των κυβερνητικών εργασιακών μεταρρυθμίσεων με τις οποίες καθίσταται ευκολότερο για τις επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προέβη σε συλλήψεις και τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αστυνομικούς με ειδικές στολές για την καταστολή ταραχών να επιτίθενται σε διαδηλωτές οι οποίοι τους ρίχνουν κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Οι Ιταλοί άρχισαν σήμερα μια γενική στάση εργασίας έπειτα από αίτημα δύο μεγάλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, οι οποίες οργανώνουν πορείες σε 54 πόλεις εναντίον των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Μάλιστα, οι διαδηλωτές κυκλοφόρησαν μπαλόνια που εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό ως Πινόκιο.

Από την απεργία αναμενόταν ότι θα επηρεασθούν όλοι οι τομείς δραστηριότητας, οι υπηρεσίες υγείας, τα σχολεία, οι μεταφορές, αλλά θα εξασφαλισθεί ένα μίνιμουμ υπηρεσιών.

“Δεν πάει έτσι!” είναι το σύνθημα αυτής της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης η οποία οργανώθηκε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από την κύρια ιταλική εργατική συνομοσπονδία, την αριστερή CGIL, και υποστηρίζεται από τη μετριοπαθή UIL.

Μια τρίτη, μικρότερη συνομοσπονδία, η δεξιά UGL, ανακοίνωσε εκ των υστέρων τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση. Η μετριοπαθής καθολική συνομοσπονδία CISL δεν συμμετέχει, θεωρώντας πως η διαμαρτυρία στο σημερινό πλαίσιο είναι αντιπαραγωγική και πως είναι καλύτερα να προταθεί “ένα μεγάλο κοινωνικό σύμφωνο”.

Αναστάτωση αναμένεται ιδιαίτερα στον τομέα των αερομεταφορών, λόγω ακυρώσεων πτήσεων και της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ο κύριος στόχος της συνδικαλιστικής οργής παραμένει η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας την οποία επεδίωξε ο Ρέντσι για να ενθαρρύνει τις προσλήψεις. Ο σχετικός νόμος, ο οποίος υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει τη διευκόλυνση των απολύσεων και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και της προστασίας των μισθωτών κατά τα πρώτα χρόνια της εργασιακής σύμβασής τους.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν επίσης το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015, τα μέτρα του οποίου για την οικονομική ανάκαμψη θεωρούν ανεπαρκή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5