Κόσμος

Κριμαία: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων για λόγους ασφαλείας

Διακόπτονται από σήμερα και σταδιακά τα δρομολόγια των τρένων από και προς την Κριμαία, με απόφαση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιοι είναι αυτοί.

Τα δρομολόγια των φορτηγών τρένων θα σταματήσουν από σήμερα ενώ εκείνα των επιβατικών αμαξοστοιχιών θα σταματήσουν σταδιακά μέχρι την Δευτέρα.

“Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών (…) θα διακόψουμε τα δρομολόγια των τρένων προς την Κριμαία” αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα τρένα θα πηγαίνουν μόνο μέχρι τη Νοβοολέξιφκα και τη Χερσώνα, δύο πόλεις εντός του ουκρανικού εδάφους, κοντά στην Κριμαία.

Η μοναδική χερσαία σύνδεση της Κριμαίας είναι με την Ουκρανία, από την οποία εξαρτάται για τον εφοδιασμό της σε ηλεκτρική ενέργεια και νερό.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διέκοψε την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, επειδή η χερσόνησος δεν περιόρισε την κατανάλωση, όπως της είχε ζητηθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά