Οικονομία

Λοταρία έκπληξη τα Χριστούγεννα για τυχερούς καταναλωτές από την εφορία

Οι αποδείξεις φεύγουν, η λοταρία έρχεται. Τελικά η πρόταση που είχε κάνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υλοποιείται έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο κόλπο για την αύξηση των φόρων το πάθος του Ελληνα για τα τυχερά παιχνίδια.

μετά τις αγορές θα παίρνουμε την απόδειξη και ταυτοχρόνως θα μπαίνουμε στην κλήρωση να κερδίσουμε στο τέλος του μήνα από 100 και 200 ως και 10.000 ευρώ

Καθιερώνει τη λοταρία για τους καταναλωτές οι οποίοι θα παίρνουν αποδείξεις από τα καταστήματα.

Η πρώτη κλήρωση μπορεί να γίνει ακόμα και τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια θα καθιερωθεί να γίνεται κάθε μήνα.

Με την επιλογή του συστήματος αυτού υπάρχει άλλο ένα καλό. Γλιτώνουμε από την υποχρέωση να μαζεύουμε σακούλες με αποδείξεις και να τις κρατάμε στο σπίτι για μήνες ή και χρόνια.

Τώρα μετά τις αγορές θα παίρνουμε την απόδειξη και ταυτοχρόνως θα μπαίνουμε στην κλήρωση να κερδίσουμε στο τέλος του μήνα από 100 και 200 ως και 10.000 ευρώ.

Με τη λοταρία η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαίδου ελπίζει βάσιμα ότι θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Και επικαλείται το προηγούμενο της Πορτογαλίας όπου σε 6 μήνες εφαρμογής του μέτρου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη τα ποσά που θα διανέμονται να αυξάνονται ανάλογα με την αύξηση των εσόδων και προπαντός την υπέρβαση του στόχου, οπότε το δέλεαρ για τους καταναλωτές θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη συλλογή αποδείξεων. Σκεφτείτε τι γίνεται με τα τζόκερ και φανταστείτε να μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών ας πούμε ένα ή και δύο εκατομμύρια ευρώ το μήνα (θα γίνει πραγματικότητα αν τα έσοδα αυξηθούν σημαντικά).

Το μέτρο είναι απλό όπως φαίνεται και η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η αποστολή του αριθμού της απόδειξης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να μπει στην κληρωτίδα.

Όπως λένε στελέχη με γνώση της πρότασης αυτό θα μπορεί να γίνει μέσω sms, e-mail, μέσω υπολογιστή σε ειδική εφαρμογή της ΓΓΔΕ, ή μέσω της κάρτας αποδείξεων η οποία έμεινε στα αζήτητα -αλλά η υποδομή υπάρχει- στο πλαίσιο παλαιότερων πειραματισμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Μάριο Ντράγκι
Σε ανάρτησή του στα social media, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει πως «στο περιθώριο του 29ου Annual Government Roundtable που διοργανώνει ο Economist είχα τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συζήτησης με τον πρόεδρο Ντράγκι.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Μάριο Ντράγκι
Tesla: Μείωση 6,62% καταγράφει η μετοχή τoυ εταιρικού κολοσσού του Μασκ μετά τη νέα κόντρα του με τον Τραμπ
O μακροχρόνιος υπαρχηγός του Musk εγκατέλειψε την κατασκευάστρια εταιρεία EV τον περασμένο μήνα, το τελευταίο υψηλόβαθμο στέλεχος που αποχωρεί σε μια δύσκολη περίοδο για την Tesla
TESLA LOGO