Πολιτική

Ομαδικός εξάψαλμος στον Χαρδούβελη! Γαλάζιος βουλευτής: “Να ζητήσει συγγνώμη, δεν θα πάει κανείς σπίτι του”

Δεν ήταν ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος βουλευτής ο Γιώργος Βλάχος που εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη για το "ράβε-ξήλωνε" στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο “γαλάζιος” βουλευτής διαμαρτυρήθηκε όταν μίλησε στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και κάλεσε τον Γκίκα Χαρδούβελη να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας πως αυτή η αλλαγή πλεύσης επικοινωνιακά προκαλεί ζημιά στην κυβέρνηση.

“Να ζητήσει ο Γκίκας Χαρδούβελης συγνώμη, να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος… Και επιτέλους κάποιος να πάει σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης άλλα έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα και άλλα λέει σήμερα.

Ο κ. Βλάχος όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση για τους μικροομολογιούχους, οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους από το PSI.

Tο χορό των αντιδράσεων άρχισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον για απαξίωση της Βουλής, ενώ διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Λιγότερο επιθετικός εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μέσω twitter δήλωσε πως “θα προτιμούσα να υπάρχει μια καλύτερη προετοιμασία για τον ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο δεν αναιρείται το θετικό της υπόλοιπης ρύθμισης που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη”.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όπως σημείωσε η ρύθμιση καλύπτει το 99,7% των οφειλετών και το μόνο που αλλάζει είναι το περιεχόμενο της ρύθμισης για οφειλές που ήταν βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου του 2014.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10