Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αγκάθια στο δρόμο προς την εξουσία

Όσοι παρακολούθησαν εκ των έσω την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν τις διαφορετικές προσεγγίσεις ιδίως στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Στενοί συνεργάτες βουλευτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση η οποία ήταν κλειστή στα ΜΜΕ στο μέρος των τοποθετήσεων κοιτούσε ο ένας τον άλλο με απορία, ενώ γενικότερα μπορεί οι δημοσκοπήσεις να φυσούν ούριο άνεμο στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία προς την εξουσία.

Η βασική επιφύλαξη είναι ότι η πορεία προς την εξουσία φαίνεται να αλλοιώνει με δραματικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του κόμματος το οποίο από πολυτασικό εξελίσσεται σε κόμμα «αρχηγοκεντρικό» με την ομάδα πέριξ του Αλέξη Τσίπρα να κινείται και να λειτουργεί στις περισσότερες των περιπτώσεων εν αγνοία ακόμη και της Πολιτικής Γραμματείας.

Τις τελευταίες μέρες τρία ζητήματα ταλανίζουν τον κομματικό μηχανισμό

– Πρώτον, η οργάνωση των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων οι οποίες τείνουν να εξελιχθούν σε κομματικές φιέστες που θα τονώσουν περαιτέρω το αρχηγικό προφίλ του κ. Τσίπρα παρά θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό του κυβερνητικού προγράμματος

– Δεύτερον, η σπουδή της ηγεσίας να κινείται σε δύο ταμπλό, από τους PODEMOS έως τις φανερές ή μυστικές συναντήσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου με τραπεζίτες και εκπροσώπους των αγορών προκαλώντας σύγχυση στην κομματική και στην ρευστή εκλογική βάση

– Τρίτον, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος με την Κουμουνδούρου να «φλερτάρει» με κάθε υποψηφιότητα που μπορεί να φέρει απλά και μόνο ψήφους.

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου όσο και αν επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και ως εκ τούτου το κόμμα να μηνείναι πλήρως έτοιμο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της διακυβέρνησης.

Άλλωστε οι δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου ότι δεν αποκλείεται η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως αποκάλυψαν τις μύχιες προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά μάλιστα στο ενδεχόμενο να πάρει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48