Πολιτική

Τσίπρας: Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά

Για απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να κάνει έρευνες με τη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών, στον χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία “ρίχνει λάδι στη φωτιά”.

Εκτιμούμε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ότι η πρόκληση αυτή έχει στόχο να τορπιλίσει τις διαδικασίες διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. «Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σήμερα συνάντηση διάρκειας τρισήμισι ωρών με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της οποίας- όπως είπε- είχε ο ίδιος και το επιτελείο του ουσιαστική ενημέρωση για τον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, διάρκειας μιας ώρας και στη συνέχεια, ενημερώθηκε από την αναπληρωτή υπουργό, Φώφη Γεννηματά και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενημέρωση δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά εντάσεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος και στην οικονομική κατάσταση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματική πολιτική διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» που αντιμετωπίζει η χώρα και διαβεβαίωσε ότι η αποτρεπτική ικανότητά της παραμένει ισχυρή και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες που έχει υποστεί το προσωπικό. Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να υλοποιούνται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η αποτρεπτική ικανότητα δεν σχετίζεται με εξοπλισμούς, αλλά και με τη δομή άμυνας, μεταξύ άλλων.

Οι μεγάλες αδυναμίες του στρατεύματος, συνέχισε, δεν σχετίζονται με την παρούσα κρίση, αλλά με τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών.

Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη διατήρηση του αξιόμαχου, υπενθυμίζοντας τις σχετικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης